Klikk her for å vise DINE bannere på denne siden og kun betale for suksess

Land | Region Helse Nyheter Filippinene Turisme USA

Filippinene er den nye ultimate destinasjonen for medisinsk turisme

Tøfler og shorts er en standard kleskode på Hawaii. Som beboer i Aloha Stat i mer enn 30 år, dette har blitt normen også for meg som tysk-amerikaner.

Å bruke tøfler kan imidlertid komme med uventede livstruende farer, inkludert en kjøttetende bakterieinfeksjon.

Historien min begynner på Hawaii med et lykkelig utfall på Filippinene.

Jeg må takke det fremragende teamet til World Travel and Tourism Council og det beste sykehuset jeg vet om i verden Makati medisinske senter i Manila, Filippinene, for bokstavelig talt å redde livet mitt.

Mine personlige helter ved Makati medisinske senter jobber under ledelse av:

  1. Dr. Caoili, Janice Campos, infeksjonssykdom
  2. Dr. Paul Lapitan, kardiolog
  3. Dr. Victor Gisbert, kirurg

Jeg tror ærlig talt at jeg ville vært i dårlig form hvis jeg ville ha stolt på legene mine i hjemstaten Hawaii. Deltar på WTTC Toppmøtet i Manila bidro uventet til helsen min, og jeg håper på kvaliteten på mitt fremtidige liv på en stor måte - og her er grunnen.

Dette var medisinsk turisme laget på Filippinene i aksjon

Det hele startet fredag ​​15. april 2022. Jeg fikk min andre COVID-booster-sprøyte før jeg forlot Honolulu for å WTTC Toppmøte i Manila. Lørdag 16. april dro jeg for å få en enkel pedikyr kl Ala Moana kjøpesenter overfor hjemmeleiligheten min i Honolulu. Pedikyren gikk fint bortsett fra et bitte lite kutt som begynte å vokse til et monster.

Søndag 17. april fløy jeg med United Airlines til Guam, byttet fly og kom mandag kveld (18. april) til Manila. Jeg flyttet til hotellet mitt, den Grand Hyatt.

Etter en god natts søvn våknet jeg om morgenen med frysninger, feber og et infisert rødt ben. Jeg trodde dette vil helbrede seg selv, og kom til et Watson-apotek for å få litt aspirin. Det fikk ned temperaturen min. Jeg tok en COVID-test og den kom negativ tilbake. På onsdag dro jeg til stedets hotell WTTC Toppmøtet, den Marriott Manila. Jeg kledde meg for WTTC Velkomstmiddag på toppmøtet, men bestemte seg for å hoppe over den tross alt. Smertene i venstre ben tok overhånd.

Om morgenen traff jeg Gerald Lawless i heisen og fortalte ham om beinet mitt. Han oppfordret meg til å få det sjekket på legekontoret på hotellet. Legekontoret ble drevet av den filippinske kystvakten.

Jeg dro til kontoret, og det tok 2 timer med å overbevise meg og diskutere det frem og tilbake før jeg bestemte meg for å få benet sjekket på sykehuset. Tilkallingslegen for WTTC hendelsen ringte en kystvaktambulanse, og vi kjørte til legevakten ved Makati Medical Center i Manila.

Derfra gikk alt veldig fort. Jeg ble satt på et isolasjonsrom for å vente på resultatet av en PCR COVID-test. Hver 2. time ble det utført en ny test på meg. Dette kom sammen med omfattende blodprøver, stivkrampesprøyter og å bli satt på høye doser antibiotika gjennom en IV.

Heldigvis kom PCR-testen min negativ tilbake på dag to, og jeg fikk valget mellom 5 romtyper på sykehuset. Jeg valgte det store private rommet. Det var stort, pent møblert, og mer som et hotellrom enn et sykehusrom.

I mellomtiden utførte 3 uavhengige team av leger alle mulige tester. Fra ultralyd til røntgen av thorax, blod- og avføringsarbeid – den mest omfattende undersøkelsen jeg noen gang har hatt.

Resultatet: Jeg ble diagnostisert med en kjøttetende bakterie i venstre ben – en farlig tilstand og svært sjelden. Årsaken var mest sannsynlig det lille kuttet jeg fikk fra pedikyren min i Honolulu.

For å gjøre det enda mer spennende ble det oppdaget to blodpropper under en ultralydprosedyre i samme bein, noe som hindret meg i å tenke på å sette meg på flyet hjem. Jeg ble satt på blodfortynnende.

Resultatet av alle disse testene ga meg et fullstendig bilde av helsen min. Kardiologen endret blodtrykkscocktailen jeg hadde tatt i årevis, og blodtrykket mitt nå har aldri vært så bra.

Sykepleierne ble mine gode venner. Filippinske helsearbeidere er kjent over hele verden for å tjene med lidenskap. Jeg skulle ønske jeg husket navnet på sykepleieren som så etter en ladekabel til iPhonen min og brakte den til meg med et stort smil.

Kvalitetstjeneste med medfølelse er det Mapati Medical Center har satt seg som mål - og klinikken leverer på denne fronten.

«Vi legger våre hjerter i alt vi gjør – lev verdiene våre ved å gjøre det som er riktig for pasientenes helse og sikkerhet, kollegenes velvære og MMCs større beste,» står det i oppdragserklæringen til sykehuset. nettsted.

"Makati Medical Center tok ydmykt imot Gawad Bayaning Kalusugan-priser fra landets ledere i næringslivet og helsevesenet. Anerkjennelser som disse lar oss feire historiene til våre modige helsekrigere som kontinuerlig risikerer livet for å redde andre.»

Min hovedlege, en ekspert på infeksjonssykdommer, vant nylig denne prisen.

Makati Medical Center ble grunnlagt av anerkjente filippinske leger og forretningsmenn i 1969.

Historien begynte på begynnelsen av 1960-tallet da fødselslege-gynekologen Constantino P. Manahan, MD, sammen med kirurg Jose Y. Fores, MD, og ​​kardiolog Mariano M. Alimurung, MD, bestemte seg for å etablere et medisinsk anlegg i verdensklasse i Makati.

På den tiden begynte Makati såvidt å bli et yrende bolig- og kommersielt senter. Ayala-konglomeratet implementerte fortsatt de innledende fasene av planen sin om å forvandle Manila-forstaden til landets fremste forretningsdistrikt. Planen krevde et moderne sykehus for å tjene samfunnet.  

For å skaffe midler til byggingen søkte gründerne leger og andre fagfolk som delte drømmen deres. De sendte en utsending, Atty. Artemio Delfino, til USA for å speide etter flere investorer.

Den 31. mai 1969 åpnet Makati Medical Center formelt dørene for publikum. For grunnleggerne markerte det oppfyllelsen av en drøm og kulminasjonen av år med hardt arbeid og ofre for å tilby helsetjenester i verdensklasse til filippinere.

31. mai 2019 feiret Makati Medical Center sitt gylne jubileum. Makati Med-samfunnet minnet grunnleggernes uvurderlige bidrag til sykehusets arv. En coffee table-bok med tittelen "Ginintuan" (Golden) ble lansert for å beskrive institusjonens historie og arv gjennom dens 50 år med å tjene det filippinske og globale samfunnet.

Hos Makati Med er Malasakit nedfelt i sin kvalitetspolicy: «Vi legger våre hjerter i alt vi gjør – lev verdiene våre ved å gjøre det som er riktig for pasientenes helse og sikkerhet, kollegaers velvære og det enda bedre. av MMC."

Kjerneverdier

Utmerket service

Tilby kompetente, hensiktsmessige, trygge og responsive helsetjenester som resulterer i positive pasientresultater og høyeste grad av tilfredshet blant pasienter og kolleger.

Integritet

Demonstrere sunne, moralske og etiske prinsipper på jobben; aldri kompromittere navnet og de etiske standardene til sykehuset.

Profesjonalitet

Opprettholde sykehusets atferdskodeks og etiske standarder for ens profesjon; konsekvent demonstrere kompetanse i utførelsen av sine plikter.

Medfølelse

Å vise genuin bekymring og empati gjennom ord og handlinger som fører til økt velvære for pasienter og kolleger.

Teamwork

Samarbeide harmonisk og respektfullt med teamet mot et felles mål.

Jeg ble løslatt etter 5 netter og flyttet tilbake til Marriott Hotel Manila. Rommet mitt var urørt, og det føltes som å komme hjem.

Jeg ble hentet av Sharlene Batin fra det filippinske turistdepartementet og Verna Covar Buensuceso, assisterende sekretær for avdelingen.

Maribel Rodriguez, WTTC

Maribel Rodriguez, Senior VP for WTTC sjekket meg hver dag.

Denne erfaringen bekreftet at turisme handler om vennskap, menneskelige relasjoner og fred.

Turisme er mer enn bare en virksomhet, det er en virksomhet med en sjel.

Jeg blir frisk nå kl Hyatt Regency Manila, City of Dreams, med et langt ark med instruksjoner og medisiner.

Mine nye venner fra Philippine Tourism Board tok meg med til åpningen av Manila Coffee Festival i går kveld – så gøy, og alle som kjenner meg forstår hvor mye jeg elsker kaffe.

Juergen Steinmetz & Sharlene Batin, filippinsk turismedept

Ha mer førsteklasses sunn moro for mindre på Filippinene!

"Det er en hemmelighet å bli avslørt og i ferd med å komme ut og bli viral," sa Juergen Steinmetz. «Filippinene vil bli nummer én destinasjon for medisinsk turisme. Alle ingrediensene er her. Utmerkede leger og fasiliteter i verdensklasse, sykepleiere som holder standarden for pleie av høy kvalitet over hele verden, og et vakkert land, fantastiske strender, god mat og spennende byer.»

Hvor mye var regningen?

Dette er den utrolige delen. Selv om det kostet $3000.00 bare å se innsiden av en amerikansk legevakt, inkluderer hele regningen alle tester, legehonorarer, et luksuriøst enkelt sykehusrom i 4 netter, isolasjonsrommet, legevakten, alle medisiner og hjemmesykepleie: $5000.00

det er mer morsomt i Filippinene
det er mer morsomt i Filippinene

Om forfatteren

Jürgen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz har kontinuerlig jobbet i reiselivsnæringen siden han var tenåring i Tyskland (1977).
Han grunnla eTurboNews i 1999 som det første elektroniske nyhetsbrevet for den globale reiselivsnæringen.

Legg igjen en kommentar

1 Kommentar

  • Jeg likte den medisinske artikkelen, takk for at du delte historien, og jeg er glad for at du er frisk igjen.
    Min sønns barnepike var også fra Filippinene. Og jeg husker etter alle disse årene at hun var veldig dedikert og levde for min sønns lykke på daglig basis til hun forlot oss da han begynte på skolen. Jeg savner fortsatt min venn og min sønns barnepike, så jeg kan forstå engasjementet du ble behandlet veldig bra med.
    Og jeg liker artiklene, så ha en skål for helsen din.

Del til...